De kracht van samenwerking

Een veelbewogen jaar brengt ontwikkeling en vernieuwing

Jaarverslag

2020

Jaarverslag 2020 - De kracht van samenwerken

Een veelbewogen jaar brengt ontwikkeling en vernieuwing

Online scholingen

Zorggroep RCH hecht grote waarde aan deskundigheidsbevordering. Jaarlijks volgen onze artsen en hun praktijkmedewerkers diverse scholingen. Hierbij gaat het om verplichte scholingen bij de start van een nieuw zorgprogramma, maar ook om facultatieve, verdiepende scholingen voor de zorgprogramma’s en diverse projecten. De organisatie van de scholingen heeft Zorggroep RCH uitbesteed aan Stichting Huisarts en Kwaliteit.

Toen in maart 2020 de coronamaatregelen werden af gekondigd, hebben we heel snel moeten schakelen: fysieke bijeenkomsten verzetten of omzetten naar onlinebijeenkomsten. Locaties annuleren, overleggen met de docenten, deelnemers informeren en de website weer veranderen. Mede dankzij alle betrokkenen denken we dat we hierin geslaagd zijn.

Zo is de toetsgroep chronische zorg omgebouwd naar een ‘Corona special’ en hebben we in november een groot webinar georganiseerd met de titel: Covid-19 patiënt eerder naar huis in samenwerking met de longartsen van het ETZ.

Ondanks de corona-maatregelen hebben we toch nog 44 scholingen en bijeenkomsten online kunnen organiseren waarvan een aantal in samenwerking met Samendraads en het OPEN-traject.

In 2020 hebben deelgenomen:

370

Huisartsen

457

POH-ers

251

Overige disciplines*

1078

Totaal deelnemers

7,7

Gemiddeld rapportcijfer scholing

Overig: doktersassistenten, consulenten, managers, verpleegkundig specialisten, physician assistant en wijkverpleegkundige

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Neem contact op met Liety Schoenmakers

05

Deskundigheid

Hoofdstukken