De kracht van samenwerking

Een veelbewogen jaar brengt ontwikkeling en vernieuwing

Jaarverslag

2020

Jaarverslag 2020 - De kracht van samenwerken

Een veelbewogen jaar brengt ontwikkeling en vernieuwing

Personeel werven en behouden

Meer en meer wordt duidelijk dat de continuïteit van huisartsenzorg de komende decennia mede bepaald wordt door de beschikbaarheid van artsen en ondersteunend personeel.

Personeelsbeleid en praktijkmanagement

We richten ons in 2020 in eerste instantie op uitbreiding van de arbeidsmarkt. Met name door te investeren in een BBL-opleiding voor doktersassistentes. In de loop van 2020 is daar ook het thema behoud van personeel bijgekomen. We zijn gestart met een project voor een digitaal leerplatform voor ondersteunend personeel en het contracteren van de module praktijkmanagement door de zorggroep. Plannen voor stageprojecten zijn helaas door corona vertraagd maar staan weer op de planning voor 2021.

 Conclusie collega bij herregistratie 2019:

“Hans, ik hoop echt dat het je lukt om wat meer ruimte te creëren voor jezelf, en dat je zelf meer de regie krijgt over de patiëntenstroom. Ons vak is sterk aan het veranderen: we worden meer manager dan dokter. We zullen zaken moeten overlaten aan meer ondersteunend personeel. Dat lijkt soms in tegenspraak met het adagium: continue en persoonlijke zorg, de kern van ons vak. Ik hoop dat je de accenten goed leert leggen in de toekomst.”

"Nu, met een praktijkmanager van PrimaCura, is mij dat eindelijk gelukt."

Hans Loncin
Huisarts Huisartspraktijk Koningshaven
image002

Wat hebben we al bereikt

Wat gaan we in 2021 doen

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Neem contact op met Herman Savelkouls

01

Personeel en arbeid

Hoofdstukken